Oldtimerverzekering / Klassiekerverzekering

Oldtimerverzekering / Klassiekerverzekering

Een oldtimer is veel meer dan een doorsnee vervoermiddel. Het is één van uw mooiste en dierbaarste bezittingen.
Vaak is het een hobby waar u vele uren tijd aan besteed en veel geld. Het laatste waar u op zit te wachten is schade aan uw kostbare klassieker.
Helaas kunt u niet voorzien wat er zoal buiten uw wil om kan gebeuren. Het is logisch dat u dan een goede verzekering nodig heeft.

Voor een oldtimer gelden iets andere regels dan voor een normale auto. De auto dient namelijk meestal op zijn minst twintig jaar oud te zijn en de meeste verzekeraars stellen een limiet aan het aantal kilometers dat u per jaar met uw oldtimer rijdt (+/- 7500 km).
Als extra voorwaarde geldt dat u een auto voor dagelijks gebruik heeft.
Er zijn drie verschillende verzekeringsvormen waar u uit kunt kiezen

 • WA-verzekering
  Veroorzaakt u per ongeluk schade met uw auto aan anderen? Dan vergoedt de WA-verzekering dit. Deze wettelijk verplichte verzekering geeft dekking voor € 2.500.000,- per gebeurtenis voor schade aan zaken en € 5.000.000,- voor schade aan personen.
 • WA-Beperkt Casco
  De Beperkt Casco-verzekering verzekert uw klassieker tegen een aantal belangrijke risico's als brand, diefstal, storm, botsing met een loslopend dier.
 • Volledige Casco-verzekering
  De Volledige Casco-verzekering gaat nog een stapje verder en verzekert uw oldtimer tevens tegen botsen, slippen, te water/van de weg raken en kwaadwillige beschadiging.

Wanneer u met uw klassieker in de winter niet de weg opgaat, heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een voordelig zomertijdtarief.
Zomertijd is de in Nederland geldende zomertijd volgens "het besluit tot vaststelling zomertijd". Dekkingen zoals brand en diefstal blijven gedurende het hele jaar van kracht. Op een oldtimerverzekering is geen bonus/malus ladder van toepassing. Dit betekent dat u geen korting op de premie kunt krijgen door middel van opgebouwde schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen

 • Ongeval Verzekering Inzittenden: Deze verzekering voorziet in een éénmalige uitkering ten gevolge van overlijden of blijvende invaliditeit van de inzittenden. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit en maximaal het verzekerde bedrag.
 • Schade Verzekering Inzittenden: Deze verzekering dekt de geleden schade van o.a. invaliditeit, kosten van inkomstenverlies en schade aan bagage.
 • Verhaalsrechtsbijstand

Speciaal Sporttimer tarief: Deze verzekering is bestemd voor sportauto's/cabrio's tot 20 jaar oud, die recreatief en/of hobbymatig worden gebruikt en die in de toekomst als klassieker te bewonderen zullen zijn: daaronder vallen exoot, coupé, cabriolet, grand-tourismo, kitcar en replica-uitvoeringen met 2 of 2+2 zitplaatsen. De regelmatige bestuurder dient minimaal 24 jaar oud te zijn.

Gratis schadeservice: complete en deskundige schadeafhandeling

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken