Uitvaart

De kosten van een uitvaart lopen tegenwoordig al gauw hoog op. U moet voor een begrafenis rekenen op €8.000 tot €10.000,-. Voor een crematie bedragen de kosten ca €6.000 tot €7.000. Dit is afhankelijk van de wensen die u heeft. Een uitvaartverzekering is daarvoor de meest aangewezen oplossing.

Plaatselijke uitvaartvereniging

Wist u dat een plaatselijke uitvaartvereniging uw uitvaart tot een bepaald bedrag (rond de € 2.000,-) verzorgt? In hoeverre zijn kosten als grafrechten en grafsteen meeverzekerd? Wij kunnen u hierin adviseren en bieden graag maatwerk aan. Wij inventariseren wat u nu geregeld heeft en kunnen een uitvaartverzekering aanbieden die aansluit op hetgeen wat u via de plaatselijke uitvaartvereniging geregeld heeft. Zo voorkomt u dat u te laag, te hoog of dubbel verzekerd bent.

Dekkingsmogelijkheden

Globaal genomen zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen. De natura verzekering en de uitvaartverzekering in geld. Een combinatie is ook mogelijk.

Natura
Natura Bij de naturaverzekering, zorgt de uitvaartverzekeraar ervoor dat bij overlijden een pakket aan diensten wordt geregeld. Uiteraard wordt in dat geval van tevoren precies vastgelegd wat u van de verzekeraar mag verwachten. Repatriëring vanuit het buitenland valt in dit geval ook onder de dekking.

In geld
Bij een uitvaartverzekering in geld, komt er bij overlijden uitsluitend een van tevoren bepaald bedrag tot uitkering. In dat geval moet alles door de nabestaanden worden geregeld, eventueel in samenwerking met een uitvaartverzorger.

Looptijd premiebetaling

U heeft verschillende keuzemogelijkheden in de looptijd van uw premiebetaling. U kunt kiezen voor het betalen van premie tot een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld 65 of 85 jaar of voor een bepaalde betaalperiode van bijvoorbeeld 30 jaar. De dekking blijft van kracht, ook nadat de looptijd van de premiebetaling is afgelopen.

Koopsom

U kunt kiezen om een koopsom te nemen. U betaald dan alle premies in één keer voor uw uitvaartverzekering. U heeft daardoor geen maandelijkse of jaarlijkse kosten en de uitvaartverzekering is uw hele leven van kracht.  

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken