Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurders en toezichthouders lopen risico om aangesproken te worden in hun privé vermogen. Ook al wordt het werk vrijwillig en onbetaald verricht. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wordt het persoonlijk vermogen van de bestuurders beschermd als het bestuur aansprakelijk wordt gesteld voor schade door hun bestuurlijke taken.

Voorbeeld: er blijkt geld te zijn verdwenen uit een kas van een sportvereniging. Alle bestuursleden worden aansprakelijk gesteld voor het tekort.

Voorbeeld: er wordt een festival georganiseerd maar het blijkt dat het bestuur het bezoekersaantal verkeerd heeft ingeschat. Er onstaat een groot tekort en de stichting gaat hierdoor failliet. De curator stelt de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Uw vereniging of stichting verzekeren is maatwerk. Het is belangrijk om uw vereniging of stichting zodanig te verzekeren dat de continuïteit van uw vereniging of stichting geen gevaar loopt. Daarom brengen wij graag samen met u de risico's in kaart en geven u op basis daavan een advies wat is afgestemd op uw vereniging of stichting. Neem gerust contact met ons op als u hierin interesse heeft. Ook als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, dan horen wij dat graag van u. Wij zijn u graag van dienst. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken