Land- en Werkmaterieel

20160423_141546.jpg

Uw bedrijf is letterlijk in beweging. Dagelijks bevinden uw werknemers zich met uw werkmaterieel op uw bedrijventerrein, op de weg of op de werklocatie elders. Er kan onderweg of tijdens de uitvoering van de werkzaamheden van alles gebeuren. Eén van uw werknemers kan bijvoorbeeld tijdens de graafwerkzaamheden een elektriciteitskabel raken waardoor een gedeelte van een woonwijk geen stroom heeft. Of één van uw voertuigen wordt gestolen. Er zijn ontelbare situaties denkbaar waarbij de schade voor uw rekening is. 

Verzekering van uw werkmaterieel

Wettelijke Aansprakelijkheid
Een WA-verzekering is voor iedere eigenaar van een motorrijtuig wettelijk verplicht. Ook voor een voertuig die alleen op eigen terrein wordt gebruikt, geldt deze verplichting. 

Brand en Storm
Uw werkmaterieel is verzekerd voor de risico's brand en storm. 

Beperkt Casco
Met de Beperkt Casco dekking is uw werkmaterieel verzekerd tegen brand-, hagel-, door storm vallende voorwerpen, inbraak-, diefstal en ruitschade. 

Volledig Casco
Uw werkmaterieel is uitgebreid verzekerd voor schade die van buitenaf ontstaat aan uw werkmaterieel. Voor nieuw werkmaterieel kunnen wij doorgaans ook eigen gebrek meeverzekeren.

Hoe zit het met de dekking op eigen terrein?

Sommigen gaan er vanuit dat werkmaterieel op eigen terrein niet verzekerd hoeft te zijn. Dat is niet correct. Ook op eigen terrein blijft de verzekeringsverplichting van tenminste een WA dekking van kracht. Stelt u zich voor dat de lading van de lepels van de heftruck glijdt. Uw werknemer die naast de heftruck staat loopt hierdoor letsel op. Dan bent u opgelucht dat u uw heftruck verzekerd heeft en dat de WA dekking van uw heftruck uw werknemer schadeloos stelt.  

Kabelschade

U kunt uw land- en werkmaterieel met en zonder kabelschade verzekeren. Het is afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht of het wel of niet nodig is om kabelschade mee te verzekeren. Denkt u eraan om een KLIC melding te doen als u graafwerkzaamheden uitvoert?  

Eigen gebrek

Het komt voor dat het werkmaterieel kapot gaat doordat het materiaal slecht is. Dat is een eigen gebrek. Voor nieuw werkmaterieel kunnen wij eigen gebrek doorgaans meeverzekeren als het werkmaterieel Casco wordt verzekerd. 

Lease

Heeft u een werkmaterieel geleased? Dat is geen enkel probleem. Wij geven aan de maatschappij door dat het object geleased is en kunnen ook een verzekeringsbewijs afgeven voor uw leasemaatschappij. 

Verhuur

Verhuurt u uw land- en werkmaterieel? Dan is het belangrijk dat u dit aan ons doorgeeft. Standaard is verhuur niet meeverzekerd.

Repareert u werktuigen voor anderen?

Kijk dan voor meer informatie naar de rubriek wat gaat over garageverzekeringen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Uw bedrijf verzekeren is maatwerk. Het is belangrijk om uw bedrijf zodanig te verzekeren dat de continuïteit van uw bedrijf geen gevaar loopt. Daarom brengen wij graag samen met u de risico's in kaart en geven u op basis daavan een advies wat is afgestemd op uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op als u hierin interesse heeft. Ook als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, dan horen wij dat graag van u. Wij zijn u graag van dienst. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken