Land- en Werkmaterieel

Hoe verzekerd u uw werkmaterieel? 

Verzekering van uw werkmaterieel

Wettelijke Aansprakelijkheid

Een WA-verzekering is voor iedere eigenaar van een voertuig wettelijk verplicht. Met deze verzekering voldoet u aan deze verplichting. Ook voor een voertuig die alleen op het eigen terrei wordt gebruikt, geldt deze verplichting. 

Brand en Storm

Uw werkmaterieel is verzekerd voor brand en storm. 

Beperkt Casco

Met de Beperkt Casco dekking is uw werkmaterieel verzekerd tegen brand-, hagel-, storm-, inbraak-, diefstal en ruitschade. 

Volledig Casco

Uw werkmaterieel is uitgebreid verzekerd voor schade die van buitenaf ontstaat aan uw werkmaterieel. Voor werkmaterieel wat nieuw is aangeschaft kunnen wij doorgaans ook eigen gebrek meeverzekeren.

Hoe zit het met de dekking op eigen terrein?

Hierover is soms wat misverstand. Ook op eigen terrein blijft de verzekeringsverplichting van kracht. Uw land- en werkmaterieel moet dan minimaal WA verzekerd zijn. Stelt u zich voor dat de lading van de lepels van de heftruck valt en uw werknemer die naast de heftruck staat letsel op loopt. Dan bent u opgelucht dat u uw heftruck verzekerd heeft.  

Kabelschade

U kunt uw land- en werkmaterieel met en zonder kabelschade verzekeren. 

Eigen gebrek

Het komt voor dat het werkmaterieel kapot gaat doordat het materiaal slecht is. Dat is een eigen gebrek. Voor nieuw werkmaterieel kunnen wij eigen gebrek doorgaans meeverzekeren als het werkmaterieel Casco wordt verzekerd. 

Lease

Heeft u een werkmaterieel geleased? Dat is geen enkel probleem. Wij geven aan de maatschappij door dat het object geleased is en kunnen ook een verzekeringsbewijs afgeven voor uw leasemaatschappij. 

Verhuur

Verhuurd u uw land- en werkmaterieel? Dan is het belangrijk dat u dit aan ons doorgeeft. Standaard is verhuur niet meeverzekerd.

Repareert u werktuigen voor anderen?

Kijk dan voor meer informatie naar de rubriek wat gaat over garageverzekeringen

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken