Uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart lopen tegenwoordig al gauw hoog op. Voor een gemiddelde begrafenis kunt u rekenen op €8.000 tot €10.000,- en voor een crematie bedragen de kosten ca €6.000 tot €7.000. Dit is afhankelijk van de wensen die u heeft. Een uitvaartverzekering is daarvoor de meest aangewezen oplossing.

Plaatselijke uitvaartvereniging

Wist u dat een plaatselijke uitvaartvereniging uw uitvaart tot een bepaald bedrag (rond de € 2.000,-) verzorgt? In hoeverre zijn kosten als grafrechten en grafsteen meeverzekerd? Wij kunnen u hierin adviseren en bieden graag maatwerk aan. Wij inventariseren wat u nu geregeld heeft en kunnen een uitvaartverzekering aanbieden die aansluit op hetgeen wat u via de plaatselijke uitvaartvereniging geregeld heeft. Zo voorkomt u dat u te laag, te hoog of dubbel verzekerd bent.

Dekkingsmogelijkheden

Globaal genomen zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen. De natura uitvaartverzekering en de uitvaartverzekering in geld. Een combinatie is ook mogelijk.

Natura
Bij de naturaverzekering zorgt de uitvaartverzekeraar ervoor dat bij overlijden een pakket aan diensten wordt geregeld. Uiteraard wordt van tevoren precies vastgelegd wat u van de verzekeraar mag verwachten. 

In geld
Bij een uitvaartverzekering in geld komt er bij overlijden een van tevoren afgesproken verzekerd bedrag tot uitkering. De nabestaanden kunnen in samenwerking met een uitvaartverzorger de uitvaart zelf regelen.

Looptijd premiebetaling

U heeft verschillende keuzemogelijkheden in de looptijd van uw premiebetaling. U kunt kiezen voor het betalen van premie tot een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld tot 65 of 85 jaar. Of u kunt kiezen voor een bepaalde betaalperiode van bijvoorbeeld 30 jaar. De dekking blijft van kracht, ook nadat de looptijd van de premiebetaling is afgelopen.

Koopsom

U kunt voor een koopsom kiezen. U betaald dan alle premies voor uw uitvaartverzekering in één keer. U heeft daardoor geen maandelijkse of jaarlijkse kosten en de uitvaartverzekering is uw hele leven van kracht.  

Wat kost een uitvaart? Bereken zelf de kosten.

Bereken hier wat uw uitvaartkosten zijn. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Gaat uw voorkeur uit naar begraven of cremeren? Hoeveel mensen verwacht u op uw uitvaart? In welke plaats wilt u begraven of gecremeerd worden? 

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken