Woonhuisverzekering

DSC02278.JPG

De koop van een woonhuis is voor de meeste mensen de grootste financiële uitgave in hun leven. Naast het woongenot, vormt de koop van een woonhuis ook een manier om vermogen op te bouwen. Het is daarom belangrijk dat uw woonhuis goed verzekerd is. 

Wat is verzekerd?                                       

Een woonhuisverzekering dekt schade aan het woonhuis als gevolg van brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding en vandalisme.
Ook kunt u een woonhuisverzekering kiezen met een 'van alle buitenkomende onheilen' dekking. Dat is de uitgebreidste verzekering waarmee vrijwel alle plotselinge gebeurtenissen verzekerd zijn. 

Wat is niet verzekerd?

Doorgaans zijn schades als gevolg van achterstallig onderhoud, constructiefouten, vochtdoorlating door muren, opzet en schades veroorzaakt door huisdieren niet verzekerd.  

Het verzekerde bedrag

De verzekering keert uit op basis van herbouwwaarde. De premie van een woonhuisverzekering is afhankelijk van de ligging, de bouwaard en de inhoud van de woning. Schuren zijn doorgaans niet standaard meeverzekerd. Die kunnen wij apart voor u meeverzekeren. Schuttingen en erfafscheidingen zijn meestal wel standaard meeverzekerd. 

Garantie tegen onderverzekering  

Wanneer het verzekerde bedrag te laag is, dan wordt de schade-uitkering pro-rata verminderd. Met 'garantie tegen onderverzekering' wordt onderverzekering voorkomen. Mocht bij schade blijken dat het verzekerd bedrag te laag is, dan wordt u niet gekort in de schade-uitkering, wanneer u garantie tegen onderverzekering heeft. Als het verzekerd bedrag hoger had moeten zijn, dan wordt de daadwerkelijke herbouwwaarde uitgekeerd. U ontvangt dan een hogere uitkering dan het verzekerde bedrag wat op uw polis stond.

Een aantal maatschappijen heeft geen verzekerde bedragen meer op de polis staan. Er zal dan geen beroep worden gedaan op onderverzekering, tenzij u verbouwd. Geeft u het dan aan ons door. 

Monumentale panden

Het verzekeren van monumentale panden vraagt extra aandacht en is maatwerk. Het herstel van een schade zal kostbaarder zijn dan van een woning zonder monumentale status. Niet alle materialen mogen worden gebruikt en ook zal het herstel van de schade meer tijd in beslag nemen. Voor een passend en persoonlijk advies, neemt u dan contact met ons op. 

Rieten daken 

Het is belangrijk voor ons om te weten op welke wijze het riet gedekt is. Heeft u een woning met een schroefdak? Of heeft u een woning met een traditioneel dak, met of zonder brandwerende beplating? 

De verzekeringspremie van een traditioneel rieten dak is hoog. Dat komt omdat in geval van brand de kans groot is dat een beginnende brand in korte tijd uitslaat tot een grote brand. De premie voor een schroefdak is aanzienlijk lager. Een aantal verzekeraars biedt voor een schroefdak zelfs dezelfde premie aan als voor een woning die met pannen gedekt is. Dan is de premie erg gunstig.   

Gratis schadeservice

In geval van schade hoeft u zich geen zorgen te maken. De behandeling van uw schade nemen wij voor onze rekening. Wij komen op voor uw belangen en zorgen voor een voorspoedige afwikkeling van uw schade. Het persoonlijke contact met u is hierbij van groot belang.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.    

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken