Woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering

De koop van een woonhuis is waarschijnlijk de grootste financiële uitgave in uw leven. Het is daarom een dierbaar bezit.
Naast het woonplezier, vormt de koop van een woonhuis tevens een manier om vermogen op te bouwen. Het is daarom van groot belang dat dit bezit goed beschermd is tegen alle risico's van buitenaf. Met een woonhuisverzekering bent u er zeker van dat eventuele schade wordt vergoed en hersteld. Het is een zeer zinvolle verzekering voor gebeurtenissen waar u niet op bedacht bent.

Een woonhuisverzekering dekt schade aan het woonhuis door een met name genoemd gevaar. Een groot aantal gevaren is verzekerd: brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding en vandalisme.
Ook kunt u een woonhuisverzekering kiezen met een zeer ruime dekking: De van 'buitenkomende onheilen dekking' : Dan is nagenoeg alles verzekerd mits in de voorwaarden uitgesloten.

De verzekering is op basis van herbouwwaarde, dat betekent dat het verzekerde bedrag moet overeenstemmen met de volledige herbouwwaarde van het huis. De premie van de woonhuisverzekering is afhankelijk van de ligging en de bouwaard van het woonhuis. De premie vormt een promillage van het verzekerde bedrag en kan dus sterk variëren.

Wanneer het verzekerde bedrag te laag is, dan vindt in geval van schade pro rata vergoeding plaats. Naast het woonhuis zelf zijn ook eventuele bijgebouwen/schuren (mits bij verzekeraar bekend), schuttingen e.d. verzekerd, alsook (tegen minder gevaren) tuinaanleg. Fundamenten zijn niet altijd automatisch meeverzekerd. Voor bijzondere situaties als monumentenpanden kunnen afwijkende premies en voorwaarden gelden.
De woonhuisverzekering wordt in de volksmond ook wel 'brandverzekering' genoemd, omdat dit vroeger het belangrijkste risico was dat gedekt werd. Een andere term die gebruikt wordt voor de woonhuisverzekering is 'opstalverzekering'.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken