Youngtimer | Sporttimer

Wat zijn de definities voor een sporttimer-/youngtimerverzekering? 

Deze verzekering is bedoeld voor sportauto's tot 20 jaar oud, die recreatief en/of hobbymatig worden gebruikt en die in de toekomst als klassieker te bewonderen zullen zijn. Daaronder valt ook uw exoot, coupé, cabriolet, grand-tourismo, kitcar of replica-uitvoeringen. De regelmatige bestuurder dient minimaal 24 jaar oud te zijn. Voorwaarde is ook dat u een andere auto heeft voor dagelijks gebruik. 

Informeer vrijblijvend of uw auto ook in de sporttimerlijst voorkomt. 

Kilometrage 

Met uw auto mag maximaal 7.500 km per jaar worden gereden. 

Dekking

U kunt uw youngtimer/sporttimer als volgt verzekeren:

 • WA
  Veroorzaakt u met uw auto per ongeluk schade aan anderen? Dan biedt uw WA-verzekering dekking. Het verzekerde bedrag voor schade aan zaken is €2.500.000,-. Voor schade aan personen is het verzekerde bedrag €6.070.000,-.  

 • WA-Beperkt Casco 
  De WA-Beperkt Casco verzekering dekt schade aan het motorrijtuig als gevolg van een met name in de polis omschreven gebeurtenissen, zoals brand, diefstal, door storm vallende voorwerpen, hagel, aanrijding met wild en ruitbreuk. 

 • WA-Volledig Casco
  De WA-Volledig Casco verzekering dekt schade aan de verzekerde auto als gevolg van botsen, omslaan, slippen, vandalisme of enig ander 'van buiten komend' onheil zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal of storm. Deze dekking wordt ook wel Allrisk genoemd. 

Aanvullende verzekeringen

U kunt kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn even belangrijk. Wij leggen de aanvullende verzekeringen daarom graag aan u uit zodat u de juiste keuze maakt. 

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden 
  Deze verzekering voorziet in een éénmalige uitkering ten gevolge van overlijden of blijvende invaliditeit van de inzittenden. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit. 
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Deze verzekering dekt de geleden schade aan de inzittenden van uw auto als gevolg van overlijden of blijvende invaliditeit en schade aan bagage en kleding.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
 • Motorrijtuigenrechtsbijstand
  U ontvangt rechtshulp in geval van schade of bij geschillen over de aankoop of de reparatie van uw auto.
 • Hulpverlening Europa
  In geval van pech of in geval van een ongeluk ontvangt u professionele hulp.  

Taxatie

Wanneer u uw youngtimer WA-Beperkt Casco of WA-Volledig Casco verzekerd, dan is een taxatierapport verplicht. Doorgaans wordt van u gevraagd om uw youngtimer om de drie jaar opnieuw te laten taxeren. 

Gratis schadeservice

In geval van schade hoeft u zich geen zorgen te maken. De behandeling van uw schade nemen wij voor onze rekening. Wij komen op voor uw belangen en zorgen voor een voorspoedige afwikkeling van uw schade. Het persoonlijke contact met u is hierbij van groot belang.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken