Aanhangwagen | Paardentrailer

Dekking

U kunt uw aanhangwagen of uw paardentrailer als volgt verzekeren:

  • Beperkt Casco 
    Uw aanhangwagen is verzekerd tegen brand, diefstal, aanrijdiging met wild, hagel en storm.  

  • Volledig Casco
    Uw aanhangwagen is naast de hierbovengenoemde dekkingen ook verzekerd voor schade als gevolg van een aanrijding of als gevolg van vandalisme.

Wielklem of disselslot

In verband met de diefstaldekking is een goedgekeurde wielklem of een goedgekeurd disselslot verplicht.  

Hoe zit het met de dekking als uw aanhangwagen achter uw auto is gekoppeld? 

Als uw aanhangwagen achter uw auto is gekoppeld, dan maakt deze onderdeel uit van uw auto. Hierdoor is uw aanhangwagen meeverzekerd op de WA dekking van uw autoverzekering. Heeft u uw auto WA-Beperkt Casco of WA-Volledig Casco (All-risk) verzekerd? Dan blijft uw aanhangwagen WA verzekerd. U kunt uw aanhanger uitgebreider verzekeren met behulp van een aanhangwagenverzekering.   

Hoe zit het met de dekking als uw aanhangwagen losgekoppeld is?

Als de aanhangwagen van uw auto is afgekoppeld en de aanhangwagen geen onderdeel meer uitmaakt van het verkeer, dan is de reguliere aansprakelijkheidsverzekering van kracht. Mocht er zich een schade voordoen, welke bijvoorbeeld ontstaat als u de aanhanger met de hand van de gestalde plek wegduwt, dan kunt u de schade melden op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. 

Gratis schadeservice

In geval van schade hoeft u zich geen zorgen te maken. De behandeling van uw schade nemen wij voor onze rekening. Wij komen op voor uw belangen en zorgen voor een voorspoedige afwikkeling van uw schade. Het persoonlijke contact met u is hierbij van groot belang.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken