Rechtsbijstand

Het kan hoog oplopen: een uit de hand gelopen ruzie met uw buren, een conflict met uw werkgever, een leverancier die zijn beloftes niet waar kan maken, een huisbaas die het niet zo nauw neemt met het onderhoud van de woning. Allemaal alledaagse situaties die u net als ieder ander kunnen overkomen. Ongewild kunt u in een duel terecht komen waarbij u de touwtjes niet meer in handen heeft.

Wanneer het meningsverschil zo hoog oploopt dat juridische hulp nodig is, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. De rechtsbijstandverzekering is een complete oplossing om u te verzekeren van deskundige rechtshulp bij juridische problemen. Wanneer een juridisch probleem uw particuliere huishouding betreft, kunt u rekenen op een degelijke en adequate juridische bijstand. 

Wie zijn verzekerd op een rechtsbijstandverzekering?

De verzekering is geldig voor u, uw partner, ongehuwde inwonende kinderen en inwonende ouders of grootouders. Uw kinderen zijn ook verzekerd wanneer zij voor studie uitwonend zijn. Woont u alleen dan kunt u zich als alleenstaande tegen een lagere premie laten verzekeren.

Uit welke dekking kunt u kiezen

  • Verkeer
  • Consument en wonen
  • Werk en inkomen
  • Fiscaal en vermogen

Let op: niet alle soorten geschillen zijn verzekerd. Informeer bij ons naar de voorwaarden. 

Soms is er een wachttijd 

Soms heeft u een wachttijd na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering. U moet dan wachten voordat u recht heeft op juridische hulp. U bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat in de wachttijd. Doorgaans is de standaard een wachttijd 3 maanden.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. 

 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken