Woonlastenverzekering

Lekker wonen is een groot goed, of u nu huurt of koopt. Daarbij spelen de maandelijkse woonlasten natuurlijk een belangrijke rol. U wilt de maandelijkse woonlasten tenslotte kunnen betalen en ook nog de leuke dingen blijven doen die u belangrijk vindt. Maar wat nu als u werkloos wordt, langdurig ziek of zelfs arbeidsongeschikt wordt? Uw inkomen kan daardoor ineens flink terugvallen, waardoor het lastig wordt om uw huidige woonlasten te kunnen blijven betalen. Een situatie die u kunt voorkomen met de woonlastenverzekering.

Wat is verzekerd?

Met de woonlastenverzekering verzekert u de financiële risico's wanneer u werkloos of arbeidsongeschikt wordt door een ziekte of een ongeval. Vóór het afsluiten van de verzekering bepaalt u welk bedrag er verzekerd zou moeten worden om uw woonlasten te kunnen blijven betalen. Uiteraard bepaalt u zelf of u het gehele bedrag aan maandlasten of een deel daarvan wenst te verzekeren.

Er wordt dus uitgegaan van een te verzekeren maandbedrag. Dit bedrag heeft niets met uw inkomen te maken, maar alles met uw huidige woonlasten. Dat wil dus zeggen het bedrag dat u maandelijks nodig heeft om uw woonlasten te kunnen blijven betalen. Dit maandbedrag is uiteraard geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie (minimaal € 150,- per maand en maximaal € 2.500,- per maand). Wij berekenen samen met u wat in uw geval het te verzekeren maandbedrag zou moeten worden.

Premie woonlastenverzekering

Voor de woonlastenverzekering betaalt u een verzekeringspremie. De hoogte van deze premie is van een aantal zaken afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de hoogte van het te verzekeren maandbedrag en de looptijd van de verzekering.

Let op! Er geldt een drempel bij arbeidsongeschiktheid (15%-35%). Boven dit percentage arbeidsongeschiktheid wordt er uitgekeerd.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken