Bromfietsverzekering

Welke voertuigen kunnen verzekerd worden onder een bromfietsverzekering?

Naast bromfietsen, snorfietsen en scooters vallen ook fietsen met een hulpmotoren, invalidenwagens en brommobielen onder de bromfietsverzekering. 

Wat is de basisdekking?

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Zonder deze verzekering mag er niet met de bromfiets worden gereden. De WA-verzekering dekt schade die u (niet opzettelijk) toebrengt aan anderen. 

Bouwt u no-claimkorting en schadevrije jaren op?

Dat is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Een aantal maatschappijen hebben een B/M ladder. Bij elk jaar schadevrij jaar bouwt u korting en schadevrije jaren op.

Dekking

U kunt uw bromfiets als volgt verzekeren:

 • WA
  Veroorzaakt u met uw bromfiets per ongeluk schade aan anderen? Dan biedt uw WA-verzekering dekking. Het verzekerde bedrag voor schade aan zaken is €2.500.000,-. Voor schade aan personen is het verzekerde bedrag €6.070.000,-. 

 • WA-Diefstal
  Naast schade die u per ongeluk met uw bromfiets aan anderen veroorzaakt is ook diefstal van uw bromfiets verzekerd. 

 • WA-Beperkt Casco 
  De WA-Beperkt Casco verzekering dekt schade aan uw bromfiets als gevolg van een met name in de polis omschreven gebeurtenissen. Zoals brand, diefstal, door storm vallende voorwerpen, hagel en aanrijding met wild. 

 • WA-Volledige Casco
  De WA-Volledig Casco verzekering dekt schade aan de verzekerde bromfiets als gevolg van botsen, omslaan, slippen, vandalisme of enig ander 'van buiten komend' onheil zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal of storm.

Aanvullende verzekeringen

U kunt kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn even belangrijk. Wij leggen de aanvullende verzekeringen daarom graag aan u uit zodat u de juiste keuze maakt. 

 • Ongevallenverzekering voor Opzittenden 
  Deze verzekering voorziet in een éénmalige uitkering ten gevolge van overlijden of blijvende invaliditeit van de opzittenden. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit.                                                                                                                                                                                      
 • Motorrijtuigenrechtsbijstand
  U ontvangt rechtshulp in geval van schade of bij geschillen over de aankoop of de reparatie van uw bromfiets.
 • Pechhulp
  In geval van pech ontvangt u hulp. Als het mogelijk is wordt de bromfiets ter plaatse gerepareerd.  
 • Nieuwwaarderegeling
  In geval van diefstal of totaalverlies binnen twee of drie jaar na aankoop van uw bromfiets, wordt de nieuwwaarde uitgekeerd

Diefstalpreventie

Voor de Beperkt Casco en de Volledig Casco dekking is een ART goedgekeurd slot vereist. 

Gratis schadeservice

In geval van schade hoeft u zich geen zorgen te maken. De behandeling van uw schade nemen wij voor onze rekening. Wij komen op voor uw belangen en zorgen voor een voorspoedige afwikkeling van uw schade. Het persoonlijke contact met u is hierbij van groot belang.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken