Marco aan het woord

Marco Lambers werkt al ruim 30 jaar bij ons als financieel adviseur. In die 30 jaar heeft hij veel voorbij zien komen. Juist die ervaring probeert Marco dagelijks in te zetten voor het geven van het best mogelijke advies.

Advies met een persoonlijke aanpak

Het grootste deel van Marco zijn werkzaamheden bestaat uit het geven van hypotheekadvies. Daarnaast geeft hij advies over bankzaken en verzekeringen. “Het leuke aan mijn werk vind ik het persoonlijke contact met de klant. Onze aanpak is persoonlijk en we willen het beste advies geven in iedere situatie. Het is niet alleen belangrijk om naar de huidige situatie van de klant te kijken, maar ook naar wat er kan in de toekomst kan veranderen. Gaat de klant minder werken? Of komen er andere wijzigingen in de financiën?

“Ik haal veel voldoening uit mijn werk en ook omdat elk gesprek weer anders is. Ik wordt er blij van dat klanten hun droomhuis hebben gevonden of een verbouwing of verduurzaming kunnen realiseren. Als de rentevastperiode afloopt houden wij de hypotheek weer tegen het licht. Past deze geldverstrekker nog bij de klant of kunnen we beter voor een andere partij kiezen?” Laatst had ik een klant waarvoor ik 25 jaar geleden de hypotheek had afgesloten en onlangs zaten we opnieuw met elkaar om tafel omdat de hypotheek was afgelopen. Het is altijd fijn om te zien dat een financiering goed is geregeld.”

“Het is belangrijk om niet alleen naar het nu te kijken, maar ook de toekomstige situatie van de klant in het adviesgesprek mee te nemen.”

Hoe verminder je de hypotheekstress?

Het aankopen van een huis kan stressvol zijn. Marco deelt graag zijn tips om deze stress te verminderen. “Informeer eerst naar je hypotheekmogelijkheden voordat je op huizenjacht gaat. Heb je jouw droomhuis gevonden? Schakel dan opnieuw met je hypotheekadviseur. Tijdens het afsluiten van een hypotheek krijg je te maken met veel papierwerk. Ik breng eerst alles zo goed mogelijk in kaart voordat ik de aanvraag verstuur. Hierdoor heb je een grotere kans dat de aanvraag in één keer wordt goedgekeurd. Helemaal als je snel moet handelen, bijvoorbeeld omdat je de woning op korte termijn koopt, is dit extra belangrijk. In drukke periodes kan het namelijk lang duren voordat je aanvraag behandeld wordt. Als de hypotheekverstrekker dan nog iets mist, kan het zo maar zijn dat je weer twee weken moet wachten voordat je aanvraag opnieuw wordt behandeld. Zorg er daarom voor dat je documenten, zoals je werkgeversverklaring of een rekeningoverzicht, zo compleet mogelijk aanlevert. Uiteraard help ik mijn klanten hier ook bij door alles eerst goed te checken.

Besparen op je hypotheeklast

Wat we natuurlijk graag van Marco willen weten is: hoe zorgt hij ervoor dat kanten besparen op hun hypotheek? “Natuurlijk begint een besparing bij het vergelijken van de verschillende aanbieders. Dit is een belangrijke stap. De goedkoopste is echter niet altijd de beste omdat je als klant ook een betrouwbare en stabiele hypotheekverstrekker wil. Daarnaast is de timing ook belangrijk. De laatste tijd zijn de rentes weer gestegen. Als je dan op tijd de aanvraag doet, kan een klant op termijn flink besparen doordat we op tijd zijn met de aanvraag. Ook andere onderdelen zoals het energielabel, de looptijd en de inbreng van eigen geld spelen mee in de hypotheeklasten. Ook het advies om te verduurzamen nemen we mee in ons gesprek met de klant. Een relatief kleine investering kan op lange termijn veel geld opleveren. Zeker met de huidige energietarieven!”

“De goedkoopste is echter niet altijd de beste”

Wat is Marco’s belangrijkste advies?

Marco is een doorgewinterde adviseur, dus wat is zijn beste advies over financiën? “Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om te weten wat je mogelijkheden zijn. Daarnaast is het advies om met betrouwbare partijen zaken te doen. Dit geldt voor de bank, maar ook zeker voor de hypotheekadviseur. We mochten dit jaar ons 75-jarig bestaan vieren en daarmee durf ik wel te zeggen dat we voldoende marktkennis hebben opgebouwd om een goed advies te kunnen geven.”

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken