Transport

De transportsector is een belangrijke drijfveer van de Nederlanse economie. 

Vrachtwagen

Uw vrachtauto kunt u WA, WA-Beperkt Casco en WA-Volledig Casco verzekeren. Ook wanneer u uw vrachtwagen leased, kunt u deze bij ons verzekeren. 

Voor uw chauffeurs is het goed om een goede 

Containers, trailers en laadbakken

Als containers en laadbakken zijn losggekoppeld en geen deel uitmaken van het voertuig, is er geen Casco dekking op de objecten zelf. De containers, trailers en laadbakken kunnen wij apart voor u verzekeren zodat u ook de containers en laadbakken goed verzekerd heeft. 

Goederentransport

Met een goederentransportverzekering kunt u de lading verzekeren tegen schade. U kunt de goederen van uzelf verzekeren, maar ook de goederen van anderen die u vervoerd. Denkt u aan het vervoer van machines.

Verblijfsdekking

De goederen kunnen ook een paar dagen of nachten overstaan. Het is belangrijk dat u dit aan ons doorgeeft zodat wij ook een verblijfsdekking kunnen regelen. 

Vervoerdersaansprakelijkheid

Het is altijd vervelend dat tijdens het transport schade onstaant aan de goederen van een ander. In veel gevallen is de vervoerder aansprakelijk voor deze schade. Vaak op grond van de de wet of de gehanteerde vervoerscondities (bijvoorbeeld AVC, CMR, AVVV of AVK). Wij kunnen bij de maatschappijen passende oplossingen aanbieden in de vorm van een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekring. 

Mocht opslag een noodzakelijk deel uitmaken van het vervoer, dan kan dat doorgaans maximaal 7 dagen meeverzekerd worden per opslagadres. 

De verzekering is bedoeld voor zoals vervoer van stukgoed, als voor als voor thermos-/koel- en vriesvervoer, tankvervoer, koeriersdiensten, veevervoer, verhuizingen en vervoer van melk.

Cabotagevervoer | Duitse 'Versicherungsbestätigung'

Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering kan worden afgesloten met dekking voor cabotagevervoer in het buitenland. Cabotagevervoer is binnenlands vervoer wat wordt verricht door een transportbedrijf uit een ander land. Neem nu een Nederlands transportbedrijf wat in Duitsland laad en lost. Wij kunnen hiervoor een Versicherungsbestätigung aanvragen. Dit is een verklaring waarin staat dat u verzekerd bent voor cabatagevervoer in het buitenland. Deze verklaring moet altijd in uw voertuig aanwezig zijn. Dit voorkomt bij controle een boete én wachttijd. 

Wettelijke aansprakelijkheid €25 miljoen dekking vrachtauto’s in Duitsland

In enkele deelstaten in Duitsland is voor wettelijke aansprakelijkheid een verzekerd bedrag van €25.000.000,- miljoen per gebeurtenis verplicht. Standaard is bij een Nederlandse verzekeraar het verzekerd bedrag €2.500.0000,- per gebeurtenis. Rijdt u met uw vrachtauto in deze deelstaten? Dan is het belangrijk om dit aan ons door te geven. Dan kunnen wij in overleg gaan met de maatschappij om het verzekerd bedrag op te hogen. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken