Transport

Dekking

Uw vrachtwagen kunt u als volgt verzekeren:

 • WA
  Veroorzaakt u of een van uw werknemers met de vrachtauto per ongeluk schade aan anderen? Dan biedt uw WA-verzekering dekking. Het verzekerde bedrag voor schade aan zaken is €2.500.000,-. Voor schade aan personen is het verzekerde bedrag €6.070.000,-.  

 • WA-Beperkt Casco 
  De WA-Beperkt Casco verzekering dekt schade aan het motorrijtuig als gevolg van een met name in de polis omschreven gebeurtenis, zoals brand, diefstal, door storm vallende voorwerpen, hagel, aanrijding met wild en ruitbreuk. 

 • WA-Volledig Casco
  De WA-Volledig Casco verzekering dekt schade aan de verzekerde vrachtwagen als gevolg van botsen, omslaan, slippen, vandalisme of enig ander 'van buiten komend' onheil zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal of storm. Deze dekking wordt ook wel Allrisk genoemd. 

Aanvullende verzekeringen

U kunt kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn even belangrijk. Wij leggen de aanvullende verzekeringen daarom graag aan u uit zodat u de juiste keuze maakt. 

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden 
  Deze verzekering voorziet in een éénmalige uitkering ten gevolge van overlijden of blijvende invaliditeit van de inzittenden. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit. 
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Deze verzekering dekt de geleden schade aan de inzittenden van uw auto als gevolg van overlijden of blijvende invaliditeit en schade aan bagage en kleding.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
 • Motorrijtuigenrechtsbijstand
  U ontvangt rechtshulp in geval van schade of bij geschillen over de aankoop of de reparatie van uw auto.

Container-trailer aansprakelijkheidsverzekering

Als transportbedrijf gebruikt u vaak containers, trailers en laadbakken van derden. Voor eventuele schade die hieraan ontstaat, bent u al gauw aansprakelijk. Met de container-trailerverzekering dekt u dit risico af. Schade en verlies van aanhangwagens is verzekerd.  

Container-trailersverzekering

Uw eigen containers, trailers en laadbakken kunt u Casco verzekeren. Zo kunt u goed verzekerd op weg. 

Goederentransport

Met een goederentransportverzekering kunt u de lading verzekeren tegen schade. U kunt goederen van uzelf verzekeren, maar ook de goederen die u voor anderen vervoerd. Denkt u aan vervoer van machines.

Verblijfsdekking

De goederen kunnen ook een paar dagen of nachten overstaan. Ook de risico's tijdens verblijf van de goederen kunnen wij meeverzekeren door middel van een verblijfsdekking.

Vervoerdersaansprakelijkheid

Het is altijd vervelend als tijdens het transport schade onstaat aan de goederen van een ander. In veel gevallen is de vervoerder aansprakelijk voor deze schade. Vaak op grond van de de wet of de gehanteerde vervoerscondities (bijvoorbeeld AVC, CMR, AVVV of AVK). Wij kunnen bij de maatschappijen passende oplossingen aanbieden in de vorm van een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekring. 

Mocht opslag een noodzakelijk deel uitmaken van het vervoer, dan kan dat doorgaans maximaal 7 dagen meeverzekerd worden per opslagadres. 

De verzekering is bedoeld voor vervoer van stukgoed, thermos-/koel- en vriesvervoer, tankvervoer, koeriersdiensten, veevervoer, verhuizingen en vervoer van melk.

Cabotagevervoer | Duitse 'Versicherungsbestätigung'

Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering kan worden afgesloten met dekking voor cabotagevervoer in het buitenland. Cabotagevervoer is binnenlands vervoer wat wordt verricht door een transportbedrijf uit een ander land. Denk aan een Nederlands transportbedrijf welke laad en lost in Duitsland. Wij kunnen hiervoor bij de verzekeraar een Versicherungsbestätigung aanvragen. Dit is een verklaring waarin staat dat u verzekerd bent voor cabotagevervoer in het buitenland. Deze verklaring moet altijd in uw voertuig aanwezig zijn. Dit voorkomt bij controle een boete én wachttijd. 

Wettelijke aansprakelijkheid €25 miljoen dekking vrachtauto’s in Duitsland

In enkele deelstaten in Duitsland is voor wettelijke aansprakelijkheid een verzekerd bedrag van €25.000.000,- miljoen per gebeurtenis verplicht. Standaard is bij een Nederlandse verzekeraar het verzekerd bedrag €2.500.0000,- per gebeurtenis. Rijdt u met uw vrachtauto in deze deelstaten? Dan is het belangrijk om dit aan ons door te geven. Dan kunnen wij in overleg gaan met de maatschappij om het verzekerd bedrag te verhogen. 

Eigen rijder?

Verhuurt u zichzelf als eigen rijder aan een transportonderneming, met of zonder vrachtauto? Dan is het belangrijk dat uw verzekeringen aansluiten bij de risico's die u als eigen rijder loopt. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

MMBS voertuig

Heeft u een vrachtwagen die teruggekeurd is naar een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid) voertuig? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Uw bedrijf verzekeren is maatwerk. Het is belangrijk om uw bedrijf zodanig te verzekeren dat de continuïteit van uw bedrijf geen gevaar loopt. Daarom brengen wij graag samen met u de risico's in kaart en geven u op basis daavan een advies wat is afgestemd op uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op als u hierin interesse heeft. Ook als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, dan horen wij dat graag van u. Wij zijn u graag van dienst. 

 

 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken