Oldtimer verzekering auto

Onbezorgd genieten

Voor elk type oldtimer bieden wij een passende verzekering.

Dekking

U kunt uw oldtimer als volgt verzekeren:

 • WA
  Veroorzaakt u met uw auto per ongeluk schade aan anderen? Dan biedt uw WA-verzekering dekking. Het verzekerde bedrag voor schade aan zaken is €2.500.000,-. Voor schade aan personen is het verzekerde bedrag €6.070.000,-.  

 • WA-Beperkt Casco 
  De WA-Beperkt Casco verzekering dekt schade aan het motorrijtuig als gevolg van een met name in de polis omschreven gebeurtenissen, zoals brand, diefstal, door storm vallende voorwerpen, hagel, aanrijding met wild en ruitbreuk. 

 • WA-Volledig Casco
  De WA-Volledig Casco verzekering dekt schade aan de verzekerde auto als gevolg van botsen, omslaan, slippen, vandalisme of enig ander 'van buiten komend' onheil zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal of storm. Deze dekking wordt ook wel Allrisk genoemd. 

Aanvullende verzekeringen

U kunt kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn even belangrijk. Wij leggen de aanvullende verzekeringen daarom graag aan u uit zodat u de juiste keuze maakt. 

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden 
  Deze verzekering voorziet in een éénmalige uitkering ten gevolge van overlijden of blijvende invaliditeit van de inzittenden. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit. 
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Deze verzekering dekt de geleden schade aan de inzittenden van uw auto als gevolg van overlijden of blijvende invaliditeit en schade aan bagage en kleding.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 • Motorrijtuigenrechtsbijstand
  U ontvangt rechtshulp in geval van schade of bij geschillen over de aankoop of de reparatie van uw auto

Zomertijdkorting

Wanneer u kiest voor het zomertijdtarief, dan ontvangt u korting op uw premie. De zomertijd is van toepassing zodra de klok in het voorjaar een uur vooruit wordt gezet tot het moment dat de klok in het najaar weer een uur terug wordt gezet. Buiten de zomertijd is uw oldtimer alleen verzekerd voor: 

 • Brand
 • Diefstal
 • Storm
 • Overstroming
 • Kwaadwille beschadiging (vandalisme)

Lid van een oldtimerclub?

Wilt u ons informeren als u lid bent van een olditimerclub? Bij een aantal maatschappijen ontvangt u dan korting op uw premie. 

Maximale kilometrage

Doorgaans kunt u kiezen uit een maximale jaarkilometrage van 3.000 km, 5.000 km, 7.500 km of 10.000 km. Meer mag dan niet met de oldtimer worden gereden. 

Auto voor dagelijks gebruik

Als u een oldtimer verzekerd, dan is een auto voor dagelijks gebruik verplicht. Met de oldtimer dient recreatief te worden gereden. U mag uw oldtimer bijvoorbeeld niet gebruiken voor woon- en werkverkeer. 

Taxatie

Wanneer u uw oldtimer WA-Beperkt Casco of WA-Volledig Casco verzekerd, dan is een taxatierapport verplicht. Doorgaans wordt van u gevraagd om uw oldtimer om de drie jaar opnieuw te laten taxeren. 

Vast tarief

Met een oldtimerverzekering wordt geen korting of schadevrije jaren opgebouwd.  

Gratis schadeservice

In geval van schade hoeft u zich geen zorgen te maken. De behandeling van uw schade nemen wij voor onze rekening. Wij komen op voor uw belangen en zorgen voor een voorspoedige afwikkeling van uw schade. Het persoonlijke contact met u is hierbij van groot belang.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. 

 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken