Zorg

Hoe is een zorgverzekering opgebouwd? 

Een zorgverzekering is onder te verdelen in een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. 

Basis zorgverzekering

Er zijn verschillende basisverzekeringen waar u uit kunt kiezen en de maandelijkse premie kan per zorgverzekeraar verschillen. Voor behandelingen die buiten het basispakket vallen kunt u zich aanvullend verzekeren, maar dat is niet verplicht. 

Basisverzekering Natura Select | Natura Beperkt
Dit is de voordeligste zorgverzekering en wordt sinds 2014 aangeboden. De Natura Beperkt is een variant op de Natura polis. Met de Natura Select/Natura Beperkt kunt u voor niet-spoedeisende zorg kiezen uit een select aantal zorgverleners. Deze verzekering kent de minste keuzevrijheid.

Basisverzekering Natura
Deze verzekering werkt met gecontracteerde aanbieders. Door de gemaakte prijsafspraken met de gecontracteerde aanbieders, kan de premie voordeliger worden aangeboden. Als u naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, dan heeft u kans dat de zorgkosten niet volledig worden vergoedt.

Basisverzekering Restitutie 
De restitutieverzekering is duurder dan de naturaverzekering maar in ruil daarvoor heeft u de meeste keuzevrijheid. Deze verzekering is geschikt voor de bewust kiezende zorgconsument.

Vanuit de basisverzekering zijn o.a. de volgende zorgkosten verzekerd:

 • Huisarts
 • Ziekenhuis
 • Ambulance
 • Geneesmiddelen
 • Kraamzorg
 • Spoedeisende zorg

Aanvullende zorgverzekering

Met de aanvullende zorgverzekering kunt u zich verzekeren voor o.a. de onderstaande zorgkosten. De premie en de vergoeding is afhankelijk van de maatschappij en het verzekeringspakket. 

 • Alternatieve geneeswijzen, zoals acupuntuur 
 • Anticonceptie
 • Beweegzorg zoals fysiotherapie, chiropractie, manuele therapie
 • Hulpmiddelen zoals steunzolen, brillen en lenzen
 • Bevalling en Kraamzorg (aanvulling op de basisverzekering zoals een niet medisch noodzakelijke ziekenhuisbevalling)
 • Spoedeisende zorg in het buitenland
 • Vergoeding van eigen bijdragen voor bijvoorbeeld geneesmiddelen

Aanvullende Tandartsverzekering

Gemiddeld vergoedt een maatschappij 75% of 100% van een bepaalde tandartsbehandeling tot een maximaal verzekerd bedrag per jaar. U kunt bijvoorbeeld tandartskosten voor €250,- tot €1.500,- verzekeren. Het is belangrijk om te weten welke tandartskosten u gemiddeld maakt en of u hoge tandartskosten verwacht. Zo kunnen wij uitrekenen of de premie in verhouding staat tot de vergoeding die u ontvangt. 

Eigen risico

Het eigen risico wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. Het eigen risico is van toepassing op de zorgkosten die betaald worden vanuit de basisverzekering, zoals het ambulancevervoer of een behandeling in het ziekenhuis. Het eigen risico geldt niet voor zorgkosten die vergoedt worden vanuit de aanvullende zorgverzekering of de tandartsverzekering. Ook voor de huisarts of de kraamzorg geldt geen eigen risico. Wel wordt voor kraamzorg of geneesmiddelen eigen bijdragen in rekening gebracht. De eigen bedragen kunnen eventueel weer vergoedt worden vanuit uw aanvullende verzekering. 

Overstappen of verzekering wijzigen?

U kunt op 1 januari overstappen of de dekking van uw zorgverzekering wijzigen. Meestal zijn de nieuwe premies en voorwaarden halverwege november bekend. U heeft dan tot en met 31 december de tijd om een overwogen keuze te maken.  

Collectiviteitskorting

Wij hebben diverse collectiviteitsafspraken gemaakt met maatschappijen. Daarnaast kunnen wij ook specifieke collectiviteiten bieden voor uw bedrijf. De collectiviteitskorting geldt niet alleen voor u als werkgever en uw werknemers. Ook uw thuiswonende gezinsleden en de thuiswonende gezinsleden van uw werknemers kunnen gebruikmaken van de korting!

Premie berekenen 

Bereken hier de zorgpremie voor werknemers en werkgevers.  

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.  

  
  

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken