Verplichte WAM dekking voor alle motorrijtuigen

Met ingang van december 2023 hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).

In de nieuwe wetgeving wordt aangegeven dat wanneer een motorrijtuig de functie heeft als vervoermiddel, ongeacht het terrein waarop het voertuig wordt gebruikt of stilstaat, verzekerd dient te zijn volgens de WAM. Dit gaat niet enkel voor auto’s, motoren en bromfietsen maar ook voor heftrucks, landmaterieel en elektrische palletwagens.

Wat betekent dit voor u?

U bent wettelijk verplicht om voor al uw motorrijtuigen, die voldoen aan de nieuwe definitie, een WAM dekking af te sluiten. Dit geldt ook voor voertuigen die binnen gebouwen of op eigen terrein worden gebruikt. In de praktijk maken wij regelmatig mee dat er wordt gedacht dat voertuigen die niet op de weg komen, niet verzekerd hoeven te worden. Dat is onjuist. Los van de wetgeving kan er ook op eigen terrein schade ontstaan. Denk aan de volgende schadevoorbeelden:

  • Het werkmaterieel veroorzaakt schade aan het gebouw.
  • Een heftruck rijdt tegen iemand anders aan die hierdoor letsel oploopt.
  • Afvallende lading veroorzaakt schade aan de auto van een klant.

 Heeft u voertuigen die niet verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Welke voertuigen hoeft u niet te verzekeren?

Dat zijn voertuigen die niet worden gebruikt. Voor gekentekende voertuigen geldt dat deze moeten zijn geschorst bij de RDW.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken