Collectief pensioen

Een collectief pensioen afsluiten voor uw medewerkers is zeer zeker geen gemakkelijke beslissing. Er zijn veel mogelijkheden en variaties. Daarnaast zijn er hoge kosten mee verbonden die uw loonkosten zullen doen stijgen.

Pensioentoezegging

Indien u als werkgever een pensioentoezegging doet aan uw werknemers (of u bent daartoe via een CAO verplicht) dan zijn er een aantal mogelijkheden om die pensioentoezegging uit te voeren.

  • toetreden tot het Bedrijfstakpensioenfonds (BPF)
  • een eigen ondernemingsfonds oprichten
  • een collectieve pensioenverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. 

Bedrijfstakpensioenfondsen zijn vooral aanwezig in sectoren waar veel kleine en middelgrote ondernemingen actief zijn en waar veelal collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO's) zijn afgesloten.

Een ondernemingspensioenfonds geldt voor één specifieke onderneming dat volgens de wet juridisch gescheiden moet zijn van de onderneming. Bij een eventueel faillissement blijft het pensioenfonds buiten schot.

Het zelf opzetten van een pensioenregeling bij een verzekeringsmaatschappij kunt u zowel op collectieve als op individuele basis doen. Collectief heeft doorgaans de voorkeur, omdat medewerkers gemakkelijker worden geaccepteerd, u minder premie betaalt en minder administratieve lasten hebt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Laat een gespecialiseerde adviseur kijken wat uw mogelijkheden zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken