Collectief pensioen

Collectief pensioen

Een collectief pensioen afsluiten voor uw medewerkers is zeer zeker geen gemakkelijke beslissing.
Dit omdat er veel mogelijkheden en variaties zijn. Er zijn hoge kosten mee verbonden die uw loonkosten zullen doen stijgen.
Indien u als werkgever een pensioentoezegging doet aan uw werknemers (of u bent daartoe wettelijk verplicht) dan zijn er een aantal mogelijkheden om die pensioentoezegging uit te voeren. Zo kunt u toetreden tot het Bedrijfstakpensioenfonds (BPF), u kunt zelf een ondernemingsfonds oprichten, u kunt een collectieve pensioenverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij.

Bedrijfstakpensioenfondsen zijn vooral aanwezig in sectoren waar veel kleine en middelgrote ondernemingen actief zijn en waar veelal collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO's) zijn afgesloten. Een ondernemingspensioenfonds geldt voor één specifieke onderneming dat volgens de wet juridisch gescheiden moet zijn van de onderneming. Bij een eventueel faillissement blijft het pensioenfonds buiten schot.

Het zelf opzetten van een pensioenregeling bij een verzekeringsmaatschappij kunt u zowel op collectieve als op individuele basis doen.
Collectief heeft doorgaans de voorkeur, omdat medewerkers gemakkelijker worden geaccepteerd, u minder premie betaalt en minder administratieve lasten hebt.
Laat een gespecialiseerde adviseur kijken wat uw mogelijkheden zijn.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken