Stallen en Stoeterijen

Heeft u een manege, pensionstal, handelsstal, paardenfokkerij of paardenmelkerij? Dan heeft u naast de basisrisico's te maken met risico's die specifiek bij uw bedrijfsactiviteiten horen. Graag geven wij hieronder de verzekeringsmogelijkheden weer. Niet alle verzekeringen hebben wij benoemd. Mocht u een specifiek risico verzekerd willen hebben, vraag dan naar de mogelijkheden. 

Paardenverzekering

Een paard is een kostbaar bezit. U heeft een paard waarvan de verwachtingen hoog zijn of u heeft een paard wat veel heeft bereikt. Met de paardenverzekering kunt u uw paarden verzekeren. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan als uw paard iets overkomt. De dekking is naar eigen wens samen te stellen: 

 • Diefstal
 • Brand
 • Overlijden
 • Verlies foetus of veulen
 • Koliekoperatie
 • Verwondingen en fracturen
 • Castratie (t/m 3e levensjaar)
 • Ziektekostenverzekering
 • Arbeidsongeschiktheid van uw paard bij ziekte
 • Arbeidsongeschiktheid van uw paard door een ongeval
 • Arbeidsongeschiktheid van uw paard door kreupelheid

Wagens- en rijtuigenverzekering

Met de wagens- en rijtuigenverzekering kunt u het zadel, de (men)wagen, het hoofdstel en toebehoren verzekeren. De verzekeringsdekking geldt voor diefstal, verlies en beschadiging.

Ongevallendekking ruiter

Paardrijden kan de nodige risico's met zich meebrengen. Ook door een paard van iemand anders kan u een ongeval overkomen. In geval van overlijden of blijvende invaliditeit ontvangt u als ruiter een uitkering van de maatschappij. 

Paardentrailer 

Uw paardentrailer kunt u verzekeren voor brand, diefstal en stormschade. Deze dekking kunt u uitbreiden met de dekking beschadiging en aanrijding. Zo is uw paardentrailer goed verzekerd. 

Paardenvrachtauto

Verzekert u uw paardenvrachtauto goed en voordelig. Net als met de autoverzekering kunt uw paardenvrachtauto WA, WA-Beperkt Casco of WA-Volledig Casco verzekeren. 

Transportverzekering

Heeft u uw paard verkocht of gaat uw paard op transport naar een internationale wedstrijd? Met de transportverzekeringen kunt u uw paard tijdens transport en quarantaine verzekeren. Wanneer uw paard door ziekte of een ongeval overlijdt dan biedt deze verzekering dekking voor schade door dood of noodslachting. 

Aansprakelijkheid voor Bedrijven

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt schade die u als bedrijf toebrengt aan anderen. Het kan hierbij gaan om het beschadigen van andermans zaken, maar ook het toebrengen van letsel. Ook de eventuele gevolgschade is gedekt. U moet natuurlijk wel aansprakelijk zijn! Bent u dat niet en wordt u wel aansprakelijk gesteld? Dan gaat uw aansprakelijkheidsverzekering in verweer richting de tegenpartij. U als houder van uw paarden bent risico-aansprakelijk voor de gedragingen van uw paarden. De aansprakelijkheid van uw paarden is ook meeverzekerd. Stel uw paarden breken uit en brengen schade toe aan de gewassen van een agrariër even verderop. Uw verzekering biedt dan uitkomst. 

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om uw bedrijf te verzekeren tegen de financiële aanspraken van derden. Zo loopt u geen onnodig risico waarmee u de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengt.

Collectieve paardenverzekeringen

Bij ongeveer 8 paarden of meer kunnen wij een collectieve verzekering afsluiten. Uw paarden kunt u verzekeren voor de volgende gebeurtenissen:

 • Ziekte
 • Ongeval
 • Dekking, dracht of geboorte van een veulen
 • Levensreddende operatie (bijvoorbeeeld een koliekoperatie)
 • Verdrinking
 • Brand, storm, blikseminslag

Brand, storm, blikseminslag collectief

Wanneer een stal vlam vat en de paarden gaan hierbij verloren, dan is dit een groot risico. Een collectieve brand-, stormdekking is de voordeligste verzekeringsoplossing voor uw paarden. Daarmee hebt u het risico afgedekt wat voor uw onderneming de grootste financiële gevolgen kan hebben. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Uw bedrijf verzekeren is maatwerk. Het is belangrijk om uw bedrijf zodanig te verzekeren dat de continuïteit van uw bedrijf geen gevaar loopt. Daarom brengen wij graag samen met u de risico's in kaart en geven u op basis daavan een advies wat is afgestemd op uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op als u hierin interesse heeft. Ook als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, dan horen wij dat graag van u. Wij zijn u graag van dienst. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken