Inboedelverzekering

DSC02278.JPG

Met de inboedelverzekering zijn uw spullen in huis verzekerd. U kunt hierbij denken aan uw bank, tv, laptop of antieke klok. Uw inboedel is standaard verzekerd tegen brand, storm, inbraak en diefstal, waterschade, aanrijdingsschade en vandalisme. Maar ook uw fiets en gereedschap in de schuur zijn verzekerd. De meest voorkomende dekking is de van 'alle buiten komende onheilendekking'. Hiermee zijn de meeste schades gedekt. Ook schade door eigen schuld is met de van 'alle buiten komende onheilendekking verzekerd. U kunt hierbij denken aan het laten vallen van een pan op een keramische kookplaat. 

Smartphones en tablets

Bij de meeste maatschappijen zijn smartphones en tablets standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering. De verzekeringsdekking geldt doorgaans alleen in uw eigen woning. Wanneer u uw smartphone of tablet ook buitenshuis wilt verzekeren, dan kunt u deze waardevolle bezittingen verzekeren op een speciale mobiele apparatuurverzekering of door middel van een buitenshuisdekking. Met de mobiele apparatuurverzekering is een specifiek apparaat verzekerd. De buitenshuisdekking is een algemene verzekering waarop meerdere smartphones standaard meeverzekerd zijn. Op de buitenshuisdekking zijn o.a. ook zonnebrillen, gehoorapparaten, muziekinstrumenten en fotocamera's verzekerd. Doorgaans zijn de verzekerde bedragen per object gemaximaliseerd. 

Kostbaarheden

Op een inboedelverzekering zijn bijzondere bezittingen en kostbaarheden standaard voor een maximum bedrag verzekerd. Kostbaarheden zoals sieraden, kunst en antiek kunt u aanvullend verzekeren op een kostbaarhedenverzekering. Van bepaalde kostbaarheden is het verstandig om deze te laten taxeren door een deskundige zodat de waarde is vastgelegd. Zo bent u er zeker van dat u uw kostbaarheden voor het juiste bedrag verzekerd heeft. 

Preventiekorting

Zijn in uw woning rookmelders, brandblussers, inbraakbeveiliging of andere preventieve maatregelen aanwezig? Dan kan dit korting opleveren op uw inboedelverzekering. Neem hiervoor contact met ons op.

Nieuwwaarde of dagwaarde

Een inboedelverzekering gaat uit van nieuwwaarde. Wanneer uw inboedel ouder wordt, dan vindt er afschrijving plaats. Hoeveel afschrijving door de maatschappij wordt toegepast verschilt qua inboedel. Omdat een bank een langere levensduur heeft dan een smartphone, zal de bankstel minder snel afschrijven dan elektronische apparatuur.

Garantie tegen onderverzekering

Veel verzekeraars bieden inboedelverzekeringen aan met garantie tegen onderverzekering. Als u te laag verzekerd bent, dan kan een maatschappij normaal gesproken een beroep doen op onderverzekering. Dit heeft als gevolg dat u niet de volledige schade vergoed krijgt. Met de garantie tegen onderverzekering ontvangt u de zekerheid dat u de hele schade vergoed krijgt, ook als blijkt dat het verzekerd bedrag van uw inboedel te laag is. 

Gratis schadeservice

In geval van schade hoeft u zich geen zorgen te maken. De behandeling van uw schade nemen wij voor onze rekening. Wij komen op voor uw belangen en zorgen voor een voorspoedige afwikkeling van uw schade. Het persoonlijke contact met u is hierbij van groot belang.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?

Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.    

 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken