Zorgeloos op reis met deze vijf tips

Ga zorgeloos op reis met deze vijf tips

Gaat u op binnenkort met vakantie? Bekijk dan voor vertrek onze vijf tips voor een zorgeloze reis.

1. Maak uw auto reisklaar

Gaat u met de auto op reis? Check dan voor vertrek uw auto op de belangrijke punten zoals: bandendruk, oliepeil en koelvloeistof. Twijfelt u over de staat van uw auto? Laat uw garage dan voor vertrek een kleine beurt uitvoeren. Controleer ook van tevoren welke middelen u verplicht in de auto moet meenemen in de landen die u doorkruist tijdens uw reis. De ANWB heeft hiervoor een handig overzicht op hun website.

2. Zorg voor een goede reisverzekering 

Check voor uw reis welke reisverzekering u heeft. Van een lange reis in een ander werelddeel tot een weekendje weg: met een doorlopende reisverzekering zijn veel risico’s van uw vakantie gedekt. Van schade of diefstal van uw bagage tot het maken van onverwachte medische kosten. Maar denk ook aan een pechhulp dekking voor de auto wanneer u met de auto op reis gaat. Is er een risico dat u de reis moet annuleren en heeft u veel kosten gemaakt voor de boeking zoals een hotel of vliegticket? Overweeg dan ook een annuleringsverzekering.

Sluit meteen een reisverzekering af

3. Zorg voor inbraakpreventie

Zorg ervoor dat u voor vertrek uw huis beschermt tegen inbraak. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, dit zijn de belangrijkste:

  1. Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden en de brievenbus regelmatig te legen.
  2. Sluit de ramen en deuren extra goed.
  3. Geef de indruk dat u thuis bent; gebruik bijvoorbeeld lichten met een tijdschakelaar die uit zichzelf ‘avonds een tijdje aangaan.
  4. Overweeg een slimme deurbel die u op afstand kunt bedienen.
  5. Wacht met het delen van uw reisavonturen op sociale media tot uw terugkomst.
  6. Maak het inbrekers lastiger door waardevolle spullen te verstoppen.
  7. Hoe zou een inbreker binnenkomen in uw woning? Probeer te denken als een inbreker en zoek de zwakke plekken.

4. Betalen in het buitenland

In Nederland is het gebruik van een creditcard minder vanzelfsprekend dan in veel andere landen. Helemaal voor overnachtingen of voor het huren van een leenauto is het gebruikelijk dat u gevraagd wordt om een creditcard. Neem deze creditcard daarom mee naar uw bestemming en controleer uw creditcardlimiet voor vertrek. Omdat u de creditcard misschien weinig gebruikt is het raadzaam om voor vertrek nog even te checken of u uw pincode nog weet.

Heeft u nog geen creditcard? Vraag er eenvoudig één bij ons aan.

Gaat u naar een land buiten Europa? Denk er dan ook aan om uw normale betaalpas aan te zetten via internetbanieren voor betalen buiten Europa. Neem voor de zekerheid ook altijd een klein bedrag aan contant geld mee.

5. Wat als er iets misgaat?

We hopen dat u geniet van een welverdiende en zorgeloze vakantie of reis. Toch is het aan te raden om van tevoren te bepalen wat u doet als er iets gebeurt tijdens uw reis. Neem een overzicht mee met belangrijke nummers zoals van uw familieleden, maar ook van uw verzekering en bank. Geef van tevoren ook door aan uw buren, vrienden en familieleden hoe ze u kunnen bereiken als er thuis iets misgaat.

Tip: zet in ieder geval alvast het telefoonnummer van de alarmcentrale in uw telefoon, deze kunt u terugvinden op uw polisblad. De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken