Bouw en verbouw eigen woning

Gaat u in eigen beheer uw woning bouwen of verbouwen? Dan kunt u als particulier een bouw- en verbouwverzekering nemen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan mocht er onverhoopt is misgaan met de bouw. 

Wat kunt u verzekeren? 

Het werk

U bent druk aan het werk maar er ontstaat schade aan de bouwmaterialen of het bouwerk zelf waarmee u mee bezig bent. Dit kunt u verzekeren met de rubriek 'het werk'. 

Aansprakelijkheid op de bouwplaats

U kunt ook gauw genoeg schade veroorzaken aan spullen of mensen die niet bij het werk horen. Stel dat er een dakpan van het gebouw waait en op de voorbijganger valt. Of dat de dakpan op een geparkeerde auto valt. 

Bestaande eigendommen opdrachtgever

Er kan door de werkzaamheden schade ontstaan aan het bestaande gebouw van u zelf. Bijvoorbeeld wanneer u uw eigen woning aan het uitbouwen bent en een muur valt om tegen uw bestaande woning aan. 

Extra huisvestingskosten 

De onverwachte extra kosten voor uw huisvestiging, als de bouw vertraging oploopt door een oorzaak wat verzekerd is. 

Brand en ontploffing

Een uitsluiting op de bouw- en verbouwverzekering is een dekking in geval van brand. Daarom adviseren wij u om uw woning altijd te verzekeren door middel van een woonhuisverzekering. Ook als u de woning niet bewoond. 

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642 676

Afspraak maken