Cyber- en Datarisk

Maar liefst 98% van de ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies

Een actueel onderwerp. Cyberrisk. In 2017 is de Rotterdamse haven lamgelegd met een ransomware-aanval. Twee grote containerterminals lagen plat. De gevolgen waren groot. Vrachtwagens konden niet leveren en schepen konden niet geladen worden met containers. 

Ransomware
Ransomware is een virus dat pc's van gebruikers ontoegankelijk maakt. Het wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Pas na betaling van een bepaald bedrag wordt de computer weer vrijgegeven. 

Cyber- en data Risk
Een gerichte (computer)hack of het verlies van een laptop kan grote gevolgen hebben. Klantinformatie, personeelsgegevens, betaalkaartgegevens kunnen dan in verkeerde handen komen. Om het niet te hebben over de schade aan het IT netwerk, derving van inkomsten of reputatieschade van uw bedrijf.  

Wat kan verzekerd worden?

Met de cyber- en datariskverzekering kunnen de volgende onderdelen worden afgesloten:

1. Systeeminbraak
2. Privacy
3. Digitale aansprakelijkheid
4. Hacking
5. Afpersing
6. Omzetverlies door cyberaanvallen

Kunt u deze verzekering afsluiten voor uw bedrijf?

Informeer bij ons of u zich kunt verzekeren voor de risico's van cyber- en datarisk. 

Meldplicht datalekken

Heeft u te maken gehad met een datalek? Dan bent u verplicht om dit te melden. Dit komt voort uit een wetsvoorstel die op 1 januari 2016 is aangekomen. Met de meldplicht datalekken wil de regering de gevolgen van een datalek voor de betrokkenen zoveel mogelijk te beperken. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Uw bedrijf verzekeren is maatwerk. Het is belangrijk om uw bedrijf zodanig te verzekeren dat de continuïteit van uw bedrijf geen gevaar loopt. Daarom brengen wij graag samen met u de risico's in kaart en geven u op basis daavan een advies wat is afgestemd op uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op als u hierin interesse heeft. Ook als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, dan horen wij dat graag van u. Wij zijn u graag van dienst.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken