Waarom is een inboedelverzekering zo belangrijk?

Soms maken wij mee dat iemand een inboedel heeft van weinig waarde. Een begrijpelijke reactie is dat een inboedelverzekering voor inboedel van geringe waarde overbodig is. Graag gaan wij hierop in.

Wat is inboedel?

Laten we eerst beginnen met wat inboedel precies is. Inboedel is de huisraad wat in de woning aanwezig is. Denk aan de wasmachine, de meubels, kleding, maar ook de inhoud van de koelkast en vriezer. Anders gezegd is inboedel spullen die je op kunt pakken. Wat nagelvast is, is onderdeel van het woonhuis.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is meer dan het verzekeren van jouw spullen. Soms heeft iemand weinig inboedel of gaat het om inboedel van weinig waarde. Het is dan logisch om te denken dat een inboedelverzekering overbodig is. Maar wat te doen als er brand uitbreekt en de inboedel schoongemaakt of afgevoerd worden? Deze kosten betaalt een inboedelverzekering óók. Niet iedereen staat daarbij stil. Voor huurders is vanuit de inboedelverzekering een x bedrag aan vervangende woonruimte verzekerd. Heb je een eigen woning? Dan is vervangende woonruimte verzekerd op de opstalverzekering.

In het kort

Een inboedelverzekering biedt ook dekking voor:

  • Opruimen, schoonmaken en afvoeren van de inboedel
  • Uitkering voor vervangende woonruimte

Huurdersbelang/eigenarenbelang

Breng jij als huurder verbeteringen aan aan de woning? Zoals een eigen keuken, een badkamer, schilder- en sauswerk, een overkapping, schuurtje o.i.d.? Geef dit dan aan ons door. Deze verbeteringen zijn namelijk niet meeverzekerd op de opstalverzekering van de verhuurder. Je kunt dit zelf verzekeren door middel van ‘huurderbelang’. Bij de meeste inboedelverzekeringen is een x bedrag aan huurderbelang meeverzekerd. Wij kunnen voor jou controleren of dit verzekerd bedrag voldoende is of dat dit moet worden aangepast.

Wij staan graag voor u klaar!

Maak online een afspraak of bel naar 0546 642676

Afspraak maken